Vanille kerstboompjes van merengue

Recept

Niet iedereen zal er van houden, maar merengue mag wat ons betreft niet ontbreken tijdens kerst dit jaar. Deze op de tong smeltende lekkernij is snel te maken met ingrediënten die je standaard in de keuken hebt staan als je van bakken houdt. Ga los met het decoreren van de merengue boompjes met de (klein)kids of juist alleen. Bij een enkele kleur hoef het niet te blijven, want andere kleuren zijn ook welkom.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chantelle (@minimarshmallows_mum) op

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden en zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier.
  2. Scheid de eieren in een grote kom en bewaar het eigeel in een apart kommetje. Klop de eieren tot ze beginnen te schuimen en voeg de suiker toe in kleine hoeveelheden aan de kom. Blijf de eieren kloppen voor 1 minuut.
  3. Voeg de wijnsteen, boter, vanille-extract en een paar druppels groene kleurstof toe. Blijf het geheel kloppen voor 5 minuten tot er stijve pieken vormen. Doe het mengsel in de spuitzak met sterren-mondstuk.
  4. Spuit met een cirkelende beweging omhoog op de bakplaat om het boompje vorm te geven, alsof je een softijsje maakt. Versier de merengue boompjes met de bakdecoratie.
  5. Schuif de plaat in de oven voor 45 minuten tot een uur. Wanneer de merengue boompjes gebakken zijn, laat ze met de ovendeur open afkoelen. Zo voorkom je dat ze gaan barsten door het temperatuurverschil. Bewaren in een luchtdichte container tot ze gegeten mogen worden.