UMAI MARY (RECEPT VAN BEN LOBOS, DE BESTE NEDERLANDSE BARTENDER 2018)

Recept

“Umami, de vijfde basissmaak, is de perfecte omschrijving van een Bloody Mary. Maar je proeft bij een goede Bloody Mary ook zure, zoete, zoute en bittere tonen door de garnering en specerijen.” – Ben Lobos, bartender bij Dr. Rotterdam, World Class Winnaar 2018 –

Bloody Mary

Bereiding

  1. Maak de bieten shrub door de bieten in een slowjuicer te doen.
  2. Vul de hoeveelheid bietensap aan met dezelfde hoeveelheid roze wijnazijn.
  3. Maak de spinaziesap door de spinazie, jalapeńo en koriander in de slowjuicer te doen.
  4. Maak de Spice Solution door de sojasaus te mengen met de gemalen, zwarte peper.
  5. Voeg de bieten shrub, spinaziesap, Spice Solution en de vodka samen met ijsblokjes toe aan de shaker.
  6. Throw de cocktail tot de shaker koel aanvoelt.
  7. Vul het Rocksglas tot de rand met ijsblokjes.
  8. Garneer de Bloody Mary met de verse korianderblaadjes.

Trek in meer cocktails? Kan gewoon!