“Umami, de vijfde basissmaak, is de perfecte omschrijving van een Bloody Mary. Maar je proeft bij een goede Bloody Mary ook zure, zoete, zoute en bittere tonen door de garnering en specerijen.” – Ben Lobos, bartender bij Dr. Rotterdam, World Class Winnaar 2018 –
Bereiding
- Maak de bieten shrub door de bieten in een slowjuicer te doen.
- Vul de hoeveelheid bietensap aan met dezelfde hoeveelheid roze wijnazijn.
- Maak de spinaziesap door de spinazie, jalapeńo en koriander in de slowjuicer te doen.
- Maak de Spice Solution door de sojasaus te mengen met de gemalen, zwarte peper.
- Voeg de bieten shrub, spinaziesap, Spice Solution en de vodka samen met ijsblokjes toe aan de shaker.
- Throw de cocktail tot de shaker koel aanvoelt.
- Vul het Rocksglas tot de rand met ijsblokjes.
- Garneer de Bloody Mary met de verse korianderblaadjes.
Trek in meer cocktails? Kan gewoon!