Easy Thaise pompoencurry

Recept

Heerlijke Thaise pompoencurry als avondmaal, wie zegt daar nee tegen? Voor de verandering eens lekker een keertje tofu in plaats van vlees en super snel bereidt. Win win dit maaltje en kan zo in de bak met makkelijke recepten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Summer Farwell (@summer_flyrepublik) op

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook en zout het water goed. Doe de pandanrijst in de pan en kook voor 8 minuten. Giet de rijst af wanneer die is gekookt.
  2. Verhit olie in een diepe pan op medium hoog vuur. Hak de knoflook fijn en doe die samen met de gemberrasp in de pan. Roer het voor ongeveer 1 minuutje. Voeg dan de curry kruidenpasta toe en roer het geheel met elkaar.
  3. Snij de pompoen in blokjes, broccoli in roosjes en paprika in reepjes. Voeg die toe roerend toe in de pan. Giet er de kokosmelk en 180 milliliter water bij en roer alles tot een geheel. Dek de pan af met een deksel voor 10 tot 15 minuten.
  4. Serveer de rijst met de pompoen curry overheen en garneer met koriander.