Teriyaki vegan vissticks bowl

Recept

Dol op vissticks maar even wat bewuster eten met het oog op duurzaamheid? Deze vegan vissticks bowl is net zo lekker én dus 100% vegan. Win-win! Met de iglo Green Cuisine vegan “vissticks” hoef je niks aan smaak in te leveren en draag je wel je steentje bij.

IGLO

Voorbereiding

  1. Bereid de rijst in al kokend water en doe er wat zout in. Volg daarna de instructies op de verpakking voor het bereiden van de vegan vissticks.
  2. Maak ondertussen de ananas schoon en schil de ananas, gebruik hiervoor een appelsnijder. Knip daarna het middelste gedeelte eruit. Snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
  3. Maak daarna de komkommers schoon onder de kraan en snij ze in grove, langwerpige stukken.
  4. Maak de wortel schoon en schil ze in fijne reepjes snijden. Maak ook de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
  5. Meng de lente-uitjes en ananas in een kom en breng het mengsel op smaak met een beetje zout en peper. Meng daarna de teriyakisaus, honing en limoensap goed door elkaar. Doe de teriyaki mix en de anasasmix bij elkaar en hussel het goed.
  6. Verdeel de rijst, wortel en komkommer met de vegan vissticks in 4 grote kommen. Doe daarna de dressing er overheen. Garneer met tuinkers.