Sushi Taco’s voor Internationale Sushi Dag (18 juni)

Recept

Volgende week 18 juni is het weer Internationale Sushi Dag. De dag waar je ongegeneerd jezelf kunt verwennen met de lekkerste sushi die er is. Versgerolde sushi rollen vol heerlijke gezonde ingrediënten van je favoriete restaurant of geheel zelf gemaakt. In de wereld van sushi kan het allemaal. Het aangebod wordt dan ook steeds groter, maar soms willen we even nét wat anders. Daarom delen we hieronder een recept van sushi taco’s als een variant op sushi. Perfect om je sushi fanclub bij elkaar te krijgen op deze dag en hier samen van te genieten.

Poké Taco’s

Maki’s en nigiri’s klinken bekend in de oren van elke sushi liefhebber, maar heb je wel eens gehoord van sushi taco’s? In de Poké Taco’s van Poké Perfect zitten alle ingrediënten die je sushi-hart begeert, alleen eet het net even wat anders. Haal alles in huis om onderstaand recept te berieden en geniet van je allereerste taco ervaring à la sushi.

Sushi taco's

Sushi Taco’s

Bereidingswijze Marinade met pit: 

 1. Voeg de sojasaus, sesamolie, appelazijn, water, sriracha en mirin samen in een schaal. Meng dit goed met een kleine garde.
 2. Snijd de ringen rode peper fijn en meng ze door de marinade
 3. Even laten intrekken en voilà.

Bereidingswijze Poké Taco’s: 

 1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Indien nodig, was je rijst voor koken. Breng de sushirijst op smaak met rijstazijn.
 2. Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
 3. Bereid de marinade.
 4. Doe de marinade en zalm blokjes in een kom en meng goed zodat de marinade kan intrekken. Dek af en zet 10 minuten in de koelkast.
 5. Pak de noribladen en knip zes rondjes met een diameter van 10 cm.
 6. Snijd de avocado in blokjes en de jalepeño in schijfjes.
 7. Neem de geknipte nori en pak een lepel. Druk de sushirijst met de achterkant van een lepel plat op het blad. Ga door tot er een dun laagje rijst op de nori zit.
 8. Doe in iedere taco 15 gram gemarineerde zalm bovenop.
 9. Leg er vervolgens enkele schijfjes jalepeño bovenop.
 10. Bestrooi met de zwarte/witte sesamzaadjes.