Raak verstrikt in deze spinnenwebtaart

Recept

Een spinnenweb is een stukje kunst van de natuur. Een spinnenwebtaart is dan weer een stukje kunst gemaakt door de mens. Misschien wel door jou! Het ziet eruit alsof het onmogelijk is om te maken, maar verrassend genoeg is dat helemaal niet het geval. Deze spinnenwebtaart is een feestje voor het oog en ook om te proeven natuurlijk.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yushka Brand – Sugarprincess (@sugarprincessy) op

Bereiding

  1. Smeer 2 cakevormen in met boter en bestuif vervolgens met de bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter en suiker luchtig en voeg de eieren een voor een toe terwijl er geroerd wordt. Doe er daarna het vanille extract bij.
  3. Voeg voorzichtig de meel, cacaopoeder en het chocolade extract toe. Blijf roeren tot alles een glad mengsel is geworden. Verdeel het beslag over 2 cakevormen en plaats ze in de oven voor 25 minuten tot de cake is gestegen. Prik voor de zekerheid een satéprikker in het midden van de cake, als de prikker er schoon uit komt kan de cake uit de oven.
  4. Wanneer de cakes zijn afgekoeld, kan de ganache gemaakt worden. Hak de melk en witte chocolade in grove stukjes en stop ze beide in aparte kommen.Verwarm de slagroom in een pannetje op het vuur tot het bijna kookt. Giet dit op de in stukjes gehakte melk chocolade en roer tot alles is gesmolten.
  5. Smeer een laagje ganache over de cake en plaats de andere  cake er bovenop. Giet de rest van de melk chocolade over de bovenste cake en strijk de cake glad. Zet een pannetje met water aan de kook en leg het kommetje met witte chocolade erop. Roer alles tot het goed gesmolten is. Doe de gesmolten witte chocola in een spuitzakje en begin met het spuiten van steeds groter wordende cirkels. Neem een satéprikker of cocktailprikker en sleep lijntjes vanuit het midden naar buiten om zo de spinnenweb te vormen. Gebruik een plastic spinnetje als decoratiestuk voor de cake. Enjoy!

Blijf in de Halloween stemming met onze ghost aarbeien. Kan gewoon lekker naast de spinnenwebtaart natuurlijk.