Speculaas-pindakaastruffels met Tony Chocolonely Karamel-Zeezout

Recept

Chocoladetruffels. Een trend die heel chocolade-liefhebbend Nederland volledig omarmde. Nu zijn daar dan speculaas-pindakaastruffels met de enige echte Tony Chocolonely Karamel-Zeezout. Volgens onze collega’s van FEM-FEM drie ingrediënten die iedere vrouw doet wankelen. De heilige drie-eenheid. En wat nou als wij vertellen dat het ook nog eens super makkelijk is? Oh, en super verslavend. Dat melden we er ook eerlijk bij.

Chocoladetruffels
By stasjakapitonov

Bereiding

  1. Maal het speculaas of de pepernoten tot een fijn poeder in een keukenmachine. Of gebruik het kleine bakje van je staafmixer.
  2. Meng ongeveer 150 g pindakaas in delen door het speculaas poeder. Het moet een kneedbaar, samenhangend deeg worden waar je ballen van kunt rollen. Voeg nog wat pindakaas toe als het te droog is
  3. Rol kleine ballen (ongeveer 2 centimeter) van het deeg. Houd het deeg tussen je handpalmen en maak een draaiende beweging.
  4. Laat de ballen rusten in de koelkast terwijl je de chocolade smelt.
  5. Smelt tweederde van de reep au bain-marie in een kommetje. Zodra de chocolade is gesmolten, haal je het van het ‘badje’ en doe je de rest van de chocolade in blokjes erbij. Roer goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Op deze manier krijgt je chocolade een mooie glans en stijft het sneller op.
  6. Haal de speculaas-pindakaas ballen uit de koelkast en dip ze een voor een in de chocolade. Gebruik hiervoor een vork. Leg een balletje op een vork, doop ‘m onder in de chocolade en tik het teveel aan chocolade af op de rand van de kom.
  7. Leg de truffels op een bord of plaat bekleed met bakpapier. Versier de truffels met witte chocolade, door het te raspen of te smelten.
  8. Laat de truffels minimaal een uur opstijven in de koelkast.