Luchtige sinaasappel muffins voor bij de koffie

Recept

Koffietijd. Een rustmomentje voor jezelf en geloof ons, daarbij heb je natuurlijk sinaasappel muffins nodig. Muffins zijn over het algemeen simpel te maken, maar door de sinaasappel toe te voegen geef je een eentonig recept wat meer pit. Ook kun je noten, rozijnen of gedroogd fruit in het beslag doen als iets extra’s. Maak deze sinaasappel muffins zelf en geniet van een klein stukje hemel vers uit de oven.

sinaasappel muffins

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffin bakvorm in en leg de cupcakevormpjes erin
  2. Mix in een grote kom de suiker, bloem, bakpoeder en een snufje zout bij elkaar. Smelt de boter in de magnetron. Mix in een kleinere kom de boter, eieren, zure room, melk, sinaasappelsap en vanille-extract tot een mengsel. Giet het mengsel bij de bloem en roer alles tot een glad beslag.
  3. Verdeel het beslag over de twaalf bakvormpjes en schuif de plaat in de oven voor 20 minuten.
  4. Maak ondertussen het glazuur. Doe de poedersuiker in een kom en giet de sinaasappelsap erbij. Rasp de de schil van een sinaasappel en mix het tot een glazuur.
  5. Laat de muffins 10 minuten afkoelen voordat je het glazuur toevoegt. Bestuif de muffins met kaneel als finishing touch.

Ben je een echte zoetekauw? Maak gelijk deze overheerlijke pecan pie.