Sandwich met krokante kip en pittige mayo-saus

Recept

Vind je het lastig om een lekker lunch recept te vinden? Met dit recept maak je een heerlijke sandwich met krokant gebakken kip en pittige mayonaise. De kip wordt eerst door de bloem en een eiermengsel gehaald en vervolgens door de panko waardoor de kip zo lekker krokant wordt! Het zachte brood en de frisse ijsbergsla is fijn in contrast met de pittige mayo en krokante kip. Wat kunnen we verder nog over deze lekkere sandwich krokante kip zeggen? Dat je ‘m zeker moet proberen!

sandwich krokante kip

Bereiding sandwich krokante kip

  1. Meng de mayonaise, augurk en 2el hete saus in een kleine kom. Voeg zout naar smaak toe en laat staan.
  2. Meng de bloem, cayennepeper, knoflookpoeder en 1tl zout.
  3. Klop het ei en voeg er de overgebleven hete saus aan toe.
  4. Plaats de panka op een groot bord.
  5. Doop de kip met beide kanten in de bloem. Even schudden zodat er niet te veel bloem aan vast blijft zitten.
  6. Doop de kip nu in het eiermengsel en vervolgens in de panko.
  7. Verhit olie in een grote pan. Bak de kip tot goud bruin en krokant. Ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  8. Spreid de pittige mayonaise uit op het brood. Voeg er de kip aan toe en de gesneden ijsbergsla.