Romige bloemkoolsoep met champignons.

Recept

Soep is altijd goed, zei mijn moeder altijd. Waarom? Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, het altijd lekker vult en je na het eten gewoon weer helemaal opgekikkerd voelt. Omdat ik als kind vroeger als favoriet eten bloemkool had is deze bloemkoolsoep een soort van jeugd sentiment 2.0. Ga hem dus maar snel maken, want dan kunnen we samen houden van deze soep.

By NOTSAHARA

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote sauspan op gemiddelde hitte. Voeg een ui toe en de knoflook en kook deze ingrediĆ«nten. Blijf 3 minuten roeren tot de ui zacht is geworden. Voeg nu de bloemkool en aardappel toe. Kook dot en blijf roeren, doe dit ongeveer 5 minuten
  • Voeg de bouillon toe. Strooi er vervolgens wat peper over. Bedek de pan met een deksel en laat het koken. Zet de hitte op medium-laag. Laat de mix 15 tot 20 minuten pruttelen tot de aardappelen zacht zijn geworden. Laat dit 5 minuten apart staan om af te koelen.
  • Mix alles goed samen totdat alles zacht is. Doe de pan weer terug op lage hitte en voeg vervolgens wat pure room aan de mix toe. Kook de mix en blijf hier twee minuten in roeren tot alles warm is geworden. Daarna kan je de soep serveren!

Wij vonden dit recept bij onze collega’s van Freshhh maar zelf hebben wij natuurlijk ook nog veel meer inspiratie.