Rode bieten galette met geitenkaas

Recept

Een galette is een Franse taart. Bij dat laatste woord moet je niet gelijk heel enthousiast worden omdat je aan een lekker dessert denkt. De taartje staat wel bekend om gevuld te worden zoetigheid zoals fruit, maar je kan er ook een hartige taart van maken. In dit recept voor een rode bieten galette met geitenkaas worden vooral hartige dingen verwerkt, met een licht zoetje!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol de taartdeeg uit.
  3. Snijd de rode bieten in dunne plakken, met een mes of een mandoline.
  4. Meng de gesneden biet in een scheut olijfolie, het citroensap, zout, peper, de gehakte knoflook en de tijm.
  5. Snijd de rode ui in halve ringen.
  6. Verdeel de bieten en de uienringen over het deeg.
  7. Verdeel de honing samen met de geitenkaas over de galette.
  8. Laat de randen vrij en vouw deze om.
  9. Bestrijk de randen met een mengsel van geklopt ei en een klein scheutje water.
  10. Bak 20 minuten in de oven. Bestrooi de bieten galette wanneer deze gaar is nog met wat koude geitenkaas of honing!