Nachoschotel met pittige guacamole en pulled BBQ chicken Nachoschotel met pittige guacamole en pulled BBQ chicken

Nachoschotel met pittige guacamole en pulled BBQ chicken

Recept

Guacamole past prima op brood, crackers en zeker ook bij hamburgers. Tegenwoordig zien we het product dan ook overal en hebben wij zelfs de oprichter van The Avocado Show geïnterviewd. Toch blijft de avocado als allermeest de onmisbare partner van de nacho’s. Vandaar dit recept waar je zelf de handen uit de mouwen steekt om guacamole met jalapeño te maken.  Niet in de stemming voor pittig? Dat kan, laat de jalapeño gewoon liggen.

guacamole

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pannetje met kokend water op het vuur en laat de kippendijfilet hierin gaar koken. Om te checken of de kip gaar is, snij je hem door midden en kijk of het vlees nog roze is van binnen. Wanneer de filet gaar is, leg in een aparte kom en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in reepjes (dit heet pullen). Giet de hele fles BBQ saus over het vlees heen en laat het marineren voor ongeveer 15 minuten.
  2. Zet een ovenschaal klaar bekleed met bakpapier en verdeel de tortillachips over de schaal. Snij de rode ui in dunne ringetjes. Daarna kunnen de kip, mais, ui en geraspte kaas bij de chips. Hussel alles lekker door elkaar.
  3. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten. Snij de cherrytomaten in halfjes en de bosui in ringetjes. Zet ze apart in een kommetje en ga verder met de guacamole.
  4. Hak de koriander en jalapeño in grove stukken. Schil en ontpit de avocado’s en doe alles in een blender samen met de Griekse yoghurt en wat zout en peper. Maal het geheel fijn tot een gladde puree.
  5. Haal de schaal uit de oven verdeel de cherrytomaten, bosui en guacamole over de nacho’s. En aanvallen maar!

Meer Nacho-inspiratie? Deze nacho-pizza is ook echt een feestje! Lekker voor tijdens het bankhangen.