Een poké bowl is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken waar we tegenwoordig allemaal wel bekend mee zijn. Je zou het ook een sushi bowl kunnen noemen aangezien er veelal precies dezelfde ingrediënten in zitten die je in je sushi rolls verwerkt krijgt. Dit snelle en gezonde gerecht eet je zowel als avondeten of lunch! Maak voor de dressing een sesamdressing of simpelweg een mix met sojasaus of srirachasaus en Japanse Kewpie mayonaise.
Bereiding Poke Bowl
- Was de sushirijst totdat het water helder is en het zetmeel eraf is. Kook in 12 minuten gaar.
- Giet de rijstazijn over de rijst en laat afkoelen.
- Snijd de radijs in dunne plakken.
- Snijd de komkommer en rode kool in dunne reepjes.
- Haal de inhoud van de avocado uit de schil en snijd in plakjes.
- Verdeel de rijst over de kommen.
- Leg in iedere kom een helft van de avocado. Verdeel de komkommer, rode kool, garnalen en radijs over de kommen. Strooi voor garnering wat sesamzaadjes over de poké bowl.
Geen trek in vis, maar wel in iets lichts? Probeer deze ceviche van jackfruit!