Jackfruit Ceviche!

Recept

Wanneer je op vakantie bent geweest in Azië dan is de ster van dit recept je waarschijnlijk al bekent: Jackfruit. Deze vrucht groeit in Thailand het hele jaar aan de bomen en ze kunnen wel 45 kg (!) worden. Neem je de tijd en laat je hem rijpen, dan wordt hij mooi geel en heerlijk zoet. Maar al dat geduld is dus eigenlijk nergens voor nodig, want eet je hem groen en onrijp dan is hij misschien wel lekkerder. Wat hij dan in ieder geval is, is interessanter! De jonge jackfruit heeft een bite van vlees en het vruchtvlees neemt super goed alle smaken op. Hierdoor kan je hem makkelijk marineren alsof het vlees is of, zoals wij doen, behandelen als vis. Als ceviche om precies te zijn! Deze jackfruit ceviche is een feestje voor het oog, voor de maag en ook als niet vega(n) ga je er zeker van smullen.

jackfruit

Bereiding Jackfruit ceviche

  • Spoel het jackfruit af en laat uitlekken
  • Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat je een pulled effect krijgt

Jackfruit ceviche

  • Snipper de 1/2e rode ui en snijd de kleine tomaatjes door de helft. De rode peper mag in dunne ringetjes (zonder de zaadjes). Snij de mango in 1cm blokjes
  • Doe in een kom de jackfruit, rode peper en rode ui. Voeg het sap van een halve limoen toe en een halve theelepel zout.
  • Doe in een tweede kom de mango blokjes, de tomaatjes en de koriander bij elkaar. Voeg het sap van een kwart limoen toe en hier een kwart theelepel zout.

Jackfruit ceviche

  • Meng de inhoud van beide kommen lekker door elkaar
  • Serveer in een mooi diep bord of kom. Onderop het jackfruit mengsel, daarboven op het mango-tomaat mengsel. Als laatst nog wat peper.

Jackfruit ceviche

Ceviche eten in een restaurant? Lekker naar Sjefietshe!