Deep dish pizza met Sweet Heat Hot Honey

Recept

De ene pizza is de andere niet. Een traditionele Italiaan haalt zijn neus op voor deze favoriet uit Chicago, maar wij zijn er dol op! Een deep dish pizza typeert zich in het feit dat de toppings op het deeg worden gelegd en de saus helemaal bovenop komt. Een soort upside down pizza dus. Hij gaat wat langer in de oven en is (heerlijk) machtig. Ster van dit recept is toch ook wel de hot honey voor ons, misschien ook wel iets typisch Amerikaans. Wij kende het nog niet maar is nu gewoon te verkrijgen in ons eigen kikkerlandje.

hot honey

Bereiding Deep Dish Sweet Heat Hot Honey

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Gebruik een skillet of ronde bakvorm om de pizza te vormen en vet het in met olie of margarine.
  2. Begin met het maken van het deeg door de bloem, maismeel en zout met elkaar te mixen in een grote kom. Vul een kan met het warme water doe daar de gist en het suiker bij. Giet het water in de kom met bloem en kneed het tot een deeg. Rol het deeg tot een bal en smeer er wat olie op. Dek de kom af met een theedoek en laat het voor een uur rijzen.
  3. Maak in de tussentijd de vulling van je pizza.  Snij de ui in blokjes en hak de knoflook fijn. Smelt wat boter in een pan en bak de ui met een snufje zout bruin. Voeg de oregano, chili vlokken, suiker en knoflook toe aan de pan. Doe de tomatenblokjes in de pan en kook het voor 20 minuten tot de saus dik wordt.
  4. Snij de deegbal door midden en rol een helft uit. Bedek de bakvorm met het deeg en druk het voorzichtig in tot het goed in de bakvorm zit. Haal eventueel overtollig deeg weg waar nodig. Snij de mozzarella, champignons en paprika in dunne plakjes. Verdeel ze samen met de Italiaanse worst over de bodem.
  5. Rol dan de tweede helft van het deeg uit, maar niet te dun. Dek de bodemlaag met het deeg en giet de saus erbij. Strooi de Parmezaanse kaas bovenop
  6. Bak in de oven voor 30 minuten. Om te voorkomen dat de randjes verbranden, dek de bakvorm af met aluminiumfolie na 15 minuten. Garneer de deep dish pizza met basilicum.
  7. Serveer met Sweet Heat Hot Honey en gebruik naar smaak (wij zeggen wees niet te zuinig)
hot honey
Picture by Heatsupply