Pistache ijs recept van geroosterde pistachenoten en avocado

Recept

Ben je niet zo’n fan van al die zoete en fruitige smaken die je in de ijssalon koopt? Met dit recept maak je lekker romig pistache ijs met avocado, banaan en uiteraard pistachenoten.  Rooster de avocado’s en stop ze daarna in de keukenmachine. Geniet in minder dan een halfuur van je zelfgemaakte pistache ijs!

pistache ijsBereiding pistache ijs

  1. Hak een handvol pistachenoten in kleine stukjes en rooster goudbruin in een koekenpan met wat zeezout.
  2. Doe er daarna een eetlepel ahornsiroop bij, roer en laat het mengsel afkoelen.
  3. Stop vervolgens de avocado, bevroren banaan en de rest van de noten in de keukenmachine met de vanillepoeder, amandelextract en eventueel een el amandelmelk erbij.
  4. Laat de machine draaien tot je een romig ijsmengsel hebt. Draai niet te lang want dan krijg je de consistentie van een milkshake.
  5. Doe het ijs in een kom, strooi de geroosterde noten erover en het is klaar.

pistache ijs