Paasrecept: Rocky Road met paaseitjes!

Recept

De paaseitjes liggen al sinds november in de schappen, maar het is nu eindelijk tijd om ze dan ook écht in te kopen. Heb jij tijdens Pasen vrienden of familie over de vloer? Dan wil je ze verwennen met dit overheerlijk recept: rocky roads met paaseitjes. Probeer er maar eens af te blijven tot het paasfeest aanbreekt…

Paaseitjes

Rocky Road

Mocht je rocky road nog niet kennen, dan heb je echt wat gemist. Rocky Road is een heerlijke lekkernij die in de VS heel populair is. Je kent deze combinatie van chocola, marshmallows, noten en koekjes misschien wel, maar je kan er alles in doen wat je zelf lekker vindt.

Enne, je kunt deze rocky road voor elk seizoen makkelijk een ander jasje geven. Dit keer hebben wij een heerlijk recept voor Pasen gevonden: rocky road met paaseitjes. Want ja, waarom niet?

Source: Effortless Foodie

Paaseitjes

In principe is deze zoete lekkernij voor ieder moment van het jaar geschikt, maar om er een kleine paas-twist aan te geven, is het een heel goed idee om er paaseitjes aan toe te voegen. Kies vooral welke smaak jij lekker vindt óf mix verschillende smaken door elkaar. Ook handig: heb jij na Pasen nog heel veel paaseitjes over? Dan is dit ook de perfecte manier om ze nog te gebruiken.

Bereiding

1. Smelt de boter en chocolade in een middelgrote kom, boven een pan met kokend water totdat het een gladde massa wordt.
2. Breek de koekjes in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.
3. Voeg de marshmallows, pistachenoten en paaseitjes toe aan de grote kom, bewaar wat van elk om de rocky road later te kunnen versieren.
4. Giet de gesmolten boter en chocolade in de grote mengkom en gebruik een houten lepel om alles door elkaar te mengen.
5. Giet het mengsel in een ovenschaal (bekleed met bakpapier uiteraard) en druk het mengsel tot de bodem zodat er geen luchtbellen kunnen ontstaan.
6. Versier de bovenkant met de resterende ingrediënten.
7. Plaats de rocky road in de koelkast en laat de lekkernij minimaal 4 uur of een hele nacht staan.
8. Ready? Snijd het in stukjes én smakelijk eten!