Ontbijt topper: overnight oats

Recept

Een gezond ontbijtje maken hoeft niet lang te duren, maar het is wel fijn wanneer het ontbijt een topper is. Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, is misschien een beetje een fabeltje. Het gaat er natuurlijk niet om wanneer je eet, maar wat je eet. Het is belangrijker dat je eerste eetmoment gezond is, dan dat je stipt vroeg om 07:00 eet. Dus of je nu om 07:00 s’ ochtends thuis ontbijt of om 10:00 uur op je werk, zorg dat het niet vlug-vlug is. Dit havermout ontbijt recept helpt daar in ieder geval bij.

Havermout ontbijt: Overnight oats

Zet de havervlokken met het chipzaak, de kaneel en 150 ml melk of sojadrink de avond van te voren in de koelkast. De volgende ochtend is het ready-to-eat! Aan jou natuurlijk de keuze hoe je hem verder gaat versieren. Lekker met vers fruit (of uit de diepvries), maar denk ook eens aan noten, zaden, pitten, cacaopoeder of zelfs vanille-aroma.

Havermout ontbijt
Klaar om “belegd” te worden.