Oesters: 3 x de lekkerste dressings

Recept

Oesters: hate them or love them. Wij zijn er dol op, maar meestal eten we ze toch wel altijd op dezelfde traditionele manier. Lekker natuurlijk, maar er is meer. Zie hier onze drie favoriete manier van oesters eten.

Traditioneel: rode-wijnazijn en sjalot

Zo kennen we natuurlijk de oester. Een simpele klassieker, maar oh zo lekker. De dressing is gemaakt van rode-wijnazijn en gesnipperde sjalotjes. Snipper voor de dressing een sjalot en meng het met drie eetlepels rode-wijnazijn. Als je wil mag je het op smaak brengen met zout en peper.

Funky: Bloody Mary oesters

Anders dan je gewend bent, maar neem de gok. We weten zeker dat het je niet zal teleurstellen. Meng 250 ml tomatensap met 2 el wodka en voeg 1 theelepel mierikswortel, sap van een 1/2e limoen, 5 druppels tabasco en 3 druppels worchestersaus toe. Meng alles door elkaar en serveer de dressing over de oesters.

Asian-style: gekarameliseerde pinda’s en chilisaus

Snijdt wat radijsje in ragfijne flinters. Blancheer de pinda’s en droog ze tussen keukenpapier. Verwarm een laag olie in een wok of gebruik een frituurpan. Bestrooi de droge pinda’s met poedersuiker en karameliseer ze door de pinda’s kort in de hete olie te bakken. Bekleed de oesters met de pinda’s, de radijsjes en chilisaus.