No-bake chocolade taart met Baileys slagroom

Recept

Ben je gek van chocolade en Baileys? Dan is dit het dessert dat zeker op je lijstje hoort te staan. Een laag chocoladepudding getopt met chocolade ganache en slagroom met Baileys. Dit is ook nog eens eens no-bake taart, dus geniet je nog sneller van je eigen Baileys creatie!

taartBereiding no-bake taart

  1. Vet een taartvorm (22cm) in.
  2. Voeg de gesmolten boter bij de cracker kruimels en meng goed.
  3. Druk het mengsel in de bodem en tegen de randen van de taartvorm aan en zet aan de kant.
  4. Klop in een kleine kom de maiszetmeel en de melk. Zet aan de kant.
  5. Smelt de chocolade chocolade chips/chunks en Baileys samen in een pan op laag vuur tot helemaal glad.
  6. Meng er vervolgens de melk en maiszetmeel bij en breng aan de kook voor ongeveer 2 minuten totdat het geheel verdikt is.
  7. Giet het mengsel in de taartvorm en zet ongeveer een uur in de koelkast.
  8. Voor de chocolade ganache, stop je de chocoladechips in een metalen kom.
  9. Smelt de room en Baileys in de microwave en giet over de chocoladechips.
  10. Bedek de kom met plastic folie en laat 5 minuten rusten.
  11. Verwijder dan de folie en klop tot het helemaal glad is. Verdeel de ganache gelijk over de taartvulling en zet in de koelkast.
  12. Maak nu de slagroom. Klop in een bevroren kom de slagroom een paar minuten totdat deze steviger begint te worden.
  13. Wanneer de slagroom steviger begint te worden voeg je de Baileys, cacaopoeder en poedersuiker toe.
  14. Blijf kloppen, zo’n 5-7 minuten totdat de slagroom echt slagroom is geworden. Spuit over de Baileys taart.