Snacken met geroosterde pompoen en warme nacho’s

Recept

De pompoen speelt de hoofdrol tijdens de herfst. Dat mag ook wel aangezien het niet alleen rijk van smaak is maar ook kleur op je bord zet. Meestal zien we pompoen bij het avondeten, maar heb je het eens als snack of borrelhapje geprobeerd? Nee? Dan is dit gerecht een must om te maken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen doormidden  en verwijder het vruchtvlees. Snij daarna alles in kleine blokjes. Zet een bakplaat klaar met bakpapier en verdeel de pompoenblokjes over de plaat. Doe de olijfolie en baharat erover en meng alles goed door elkaar. Schuif de plaat in de oven voor 25 minuten.
  2. Verdeel de tortillachips in een platte lage ovenschaal en strooi de kaas eroverheen. Doe de schaal 10 minuten in de oven, in een rek boven de pompoen.
  3. Snij het steeltje van de jalapeño af en rol het tussen je handen, zo vallen de zaadjes eruit. De peper kan in dunne ringetjes of kleine blokje gesneden worden.
  4. Snij de halve avocado in blokjes en pers de limoen uit over de avocado.  Hak de koriander grof en zet het even aan de kant.
  5. Voeg de pompoen en avocado bij de tortillachips in de ovenschaal. Schep de crème fraîche en tomatensalsa in dotten over de de chips en strooi als laatste koriander en jalapeño over het geheel. En tast toe!

Niet de nacho’s waar je naar zoekt? Probeer dit recept eens!