Mummie brie om je Halloween goed af te sluiten

Recept

Onderuit gezakt op de bank. Glaasje wijn, wat toastjes en… mummie brie?? Ja echt, mummie brie! Daarmee sluit jij je Halloween perfect af. Wil je je mummie liever niet delen? Koop gewoon een kleinere brie-wiel bij de kaasboer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bettina n. (@zsa_zsaa) op

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg voor 15 tot 20 minuten ontdooien voor gebruik.
  3. Smelt wat boter in een pan op middelhoog vuur. Sauteer de pecannoten tot goudbruin voor ongeveer 5 minuten. Voeg daar de kaneel aan toe en zet het dan even aan de kant.
  4. Plaats 4 plakjes bladerdeeg in een vorm van een vierkant en rol ze samen tot 1 grote plak. Snij uit het deeg een grote cirkel uit.
  5. Plaat de brie in het midden van het deeg. Voeg de pecannoten bovenop het wiel toe en sprenkel de bruine suiker overheen.
  6. Vouw het deeg voorzichtig over de brie. Snij stukjes af waar het nodig is en knijp de randen bij elkaar om alles dicht te maken.
  7. Rol twee plakjes bladerdeeg uit en snij ze in lange stukjes. Bedek zo de rest van de brie. Maak de top laag niet te dik, anders bakt de binnenkant niet goed door.
  8. Plaats de mummie op een bakplaat met bakpapier en schuif het in de oven voor 25 minuten.
  9. Gebruik voor de ogen van de mummie twee appel schijfjes en pecannoten. Leg ze op de brie neer en klaar is je mummie!

Elke kaas gaat natuurlijk hand in hand met een lekker wijntje. Voordat Halloween voorbij is kun je nog rustig nippen aan deze Hallowine sangria!