No-bake mini cheesecakes voor volwassenen

Recept

Genieten van een gebakje is zo nu en dan hard nodig, vooral als we er een boozy twist aan kunnen geven. Deze no-bake mini cheesecakes met cosmopolitan-laagje is alles wat je wil tijdens je welverdiende weekend. Als je geen cupcake-bakvorm hebt, kun je alles gewoon in een grote springvorm doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door delicious. magazine UK (@deliciousmag) op

Bereiding

  1. Doe de biscuits in een keukenmachine en rasp een hele limoen erbij. Maal tot fijne kruimels en smelt de boter in een kom. Meng de biscuitkruimels met de boeter en verdeel de kruimels in de cakevormpjes. Strijk de bodem glad met een lepel en verplaats de bakvorm in de de koelkast tot die stevig zijn geworden.
  2. Mix in een grote kom de mascarpone samen met de mascarpone. Voeg dan de roomkaas, ricotta, vanille-extract, poedersuiker toe in de kom en rasp de sinaasappel over de mix heen. Giet dan een scheutje sinaasappel likeur erbij en klop het tot een dik mengsel.
  3. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de cheesecake vulling over de bakvormpjes. Laat wel een halve centimeter vrij voor de cosmo-gelei.  Zet dan de plaat de weer terug in de koelkast.
  4. Dompel de vellen gelatine in een kommetje met koud water voor 5 minuten. Snij een limoen doormidden en pers het uit in een steelpannetje. Giet daarbij de cranberrysap, sinaasappel likeur en wodka bij. Roer het geheel op zacht vuur. Knijp het water uit de gelatine vellen en mix die in het pannetje. Roer tot de gelatine is opgelost. Haal het steelpannetje van het vuur en laat het afkoelen voor 5 minuten. Verdeel de cosmo mix over de twaalf cakejes. Bedek de plaat met folie en laat het koelen voor ongeveer 4 uur of  lat het een nachtje liggen.
  5. Haal de mini cheesecakes uit de bakvorm en serveer die op kleine bordjes. Garneer met limoenrasp bovenop.