Mac and cheese uit de oven

Recept

Mac and cheese oftewel macaroni met kaas. Op de Amerikaanse menu kaart behoort dit gerecht tot het standaardaanbod. Ook word mac and cheese veel als bijgerecht gegeten. De Amerikaanse mac and cheese bestaat inprincipe alleen uit macaroni met gesmolten kaas maar tegenwoordig zijn er veel meer recepten te vinden. Je ziet het gerecht terug in een tosti, op een pizza of als ovenschotel. Dit is onze mac and cheese variant!

Mise & place

  • Pel en snij de ui fijn.
  • Was en snij de prei in plakken.
  • Snij het blik met ham in kleine blokjes
  • Weeg 50 gram boter af
  • Weeg 60 gram bloem af

Mac and cheese

Bereiding mac and cheese

Verwarm de heteluchtoven alvast voor op 180 graden.Kook de macaroni ‘al dente’ wat beetgaar betekend. Giet de pasta af in een vergiet om deze straks bij de saus te voegen.

In een koekenpan fruit je de ui in een scheut olijfolie. Hier mag de prei en ham blokjes bij en bakt deze mee.

In de tussen tijd bereid je de kaassaus. Verhit de boter in een steelpan. Als deze volledig gesmolten is mag de bloem erbij. Roer deze twee als een geheel voor de komende 5 minuten samen. Als dit mengsel zanderig aanvoelt mag de melk erbij. Klop dit met een garde door elkaar heen tot je een glad mengsel hebt. Voeg nu de geraspte kaas toe en roer deze ook weer goed door elkaar heen. Als laatst maak je de saus op smaak met wat peper en zout.

De saus en de ui, prei en ham blokjes mogen nu samen gevoegd worden en door de macaroni gemengd worden. Roer deze goed door elkaar heen zodat alles goed verdeeld is. Het mengsel mag nu in een passende ovenschaal. Garneer de mac and cheese met nog wat extra kaas. De ovenschaal mag nu voor 15 tot 20 minuten de heteluchtoven in.

De orchiette met geblakerde lente ui en romige mais creme heeft ook iets van de mac and cheese weg. Heb je deze al gelezen? Eet smakelijk!