Men heeft het vaak over de kracht van eenvoud en die vind je zeker terug met dit eenvoudige maar lekkere ontbijt recept. Voor een lekker ontbijtje hoef je namelijk niet altijd groots uit te pakken. Maak een snel en lekker ontbijt met deze simpele ingrediënten! Perfecte koffie erbij?
Bereiding ontbijt
- Breek de eieren in een diepe kom en klop goed los.
- Verwarm een pan op laag vuur en smelt de boter.
- Voeg de gesneden prei toe en laat zachtjes bakken tot glazig en zacht.
- Toast ondertussen het brood met wat olijfolie in een tosti ijzer, pan of broodrooster.
- Voeg nu de geklopte eieren bij de gebakken prei. Gebruik een spatel of houten lepel om de eieren rond te bewegen zodat deze niet blijven plakken.
- Haal de pan na een halve minuut van het vuur en blijf goed roeren. Zet de pan dan weer op het lage vuur. Herhaal dit proces zo’n twee keer. Let op dat de eieren niet te droog worden!
- Haal de pan van het vuur en voegg op het laatst de pecorino bij de ei en roer door.
- Haal de inhoud van de avocado uit de schil en spreid over het geroosterde brood. Serveer met de roerei en een handje rucola met olijfolie en zout en peper!