Last minute mini taco’s met kip & pittige jalapeño topping

Recept

Deze last minute mini taco’s zijn je oplossing voor een vullende snel bereide hap. Kruidige malse kip en een pittige topping van jalapeño. Kijk gerust tussen onze cocktails als je op zoek bent naar een drankje voor bij de last minute mini taco’s. Lekker lekker.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cookwithmedarling (@cookwithmedarling) op

Bereiding

  1. Snij de kip in reepjes.Verplaats de kip in een kom en mix daarbij de komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder. Hak de knoflook fijn en voeg die toe bij de kip of een halve theelepel knoflookpoeder als je geen verse teentjes hebt.
  2. Verwarm een pan met olie  en doe daar de kip bij. Bak voor ongeveer 14 minuten gaar. Haal daarna de kip uit de pan en verplaats het naar een kom.
  3. Snij de tomaat en avocado in blokjes, ui in reepjes en jalapeño in ringetjes. Doe alles bij elkaar in de kom en snij 2 limoenen door midden. Pers het sap over de topping mix en breng op smaak met zout & peper.
  4. Maak de pan schoon met keukenpapier en verwarm die weer. Leg 2 tortilla’s op elkaar in de pan. Bak tot de onderkant begint met verkolen, draai het dan om en bak de andere kant voor een paar minuten. Herhaal tot alle tortilla’s gebakken zijn.
  5. Vul de mini taco’s met kip en schep de groente er bovenop. Hak wat koriander fijn en garneer je last minute kiptaco’s voor het serveren.