Vegetarische lasagne met geitenkaasricotta en courgette

Recept

Lasagne staat hoog op het lijstje van comfort foods. Het Italiaanse gerecht kent vele variaties en gaat van veganistisch tot juist met worst, gehakt of spek. Ook als wanneer je weinig in huis hebt is er bijna altijd een versie van lasagne om te maken thuis. Feestje dus.

lasagne

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de soepgroente ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Rasp de courgette grof en doe het in een zeef. Druk met een lepel het vocht eruit. Meng het met de ricotta, de helft van de geitenkaas en breng op smaak zout en peper. Snij een handje cherrytomaten doormidden en hou die even apart in een kom.
  3. Verdeel 1/3 van de pastasaus over de ovenschaal en schep de helft van de soepgroente erbij. Dek het af met lasagnebladen en smeer de helft van het courgettemengsel erop. Schenk nog wat van de saus en de resterende groente er bij. Plaats de lasagnebladen over de groente en voeg het laatste beetje courgettemengsel toe. Leg lasagnebladen over het mengsel en giet de rest van pastasaus erover. Bestrooi de top met de cherrytomaten en overgebleven geitenkaas.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven voor 30 minuten.