Maaltijdsoep van kokos, kerrie en linzen

Recept

Als je voor een gezonde maaltijd wil gaan dan is dit hét recept. Een fijne kokos-kerrie maaltijdsoep. Met een blender kun je de ingrediënten voor je soep in slechts 4 minuten fijn blenden en verwarmen tot een (rauwe) lauwwarme soep. Maak ook direct wat porties die je kan bewaren in de vriezer. Je hoeft alleen de soep uit de vriezer in de koelkast te zetten en later op te warmen!

maaltijdsoepBereiding maaltijdsoep

  1. Snijd de ui, knoflook, kurkuma en gember klein.
  2. Doe samen met het kerriepoeder en een klein laagje water in de pan.
  3. Zet het vuur zachtjes aan terwijl je de rest van de groenten snijdt.
  4. Was de zoete aardappel, wortels en prei. Snijd vervolgens in kleine stukjes en voeg de groenten toe aan de pan.
  5. Doe het water en groentebouillonblokje in de pan en laat het geheel 10 minuten zacht en gaar koken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Beng op smaak met versgemalen zwarte peper en verdeel over de kommen. Roer door elke kom wat kokosmelk en voeg naar wens gerookte linzen toe. Garneer met koriander.