Kazige kerstboom breadsticks voor bij het kerstdiner

Recept

Deze beeldschone appetizer is de zachtere en dikkere versie van een kaasstengel. Deze gevulde breadsticks in de vorm van een kerstboom, is perfect om op tafel te zetten tijdens of voor het kerstdiner. Leuk om naar te kijken en heerlijk om van de eten. Dubbel winnen dus deze breadsticks.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door All Moms Matter (@momsalwaysmatter) op

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier en zet die aan de kant.
  2. Ontdooi de spinazie in de magnetron. Mix de spinazie met de roomkaas in een grote kom. Voeg de kruiden toe en blijf roeren. Doe de kaas bij het mengsel en zet het daarna even aan de kant.
  3. Rol het deeg uit over de bakplaat en snij er een grote driehoek uit. Als je het goed doet hou je 2 kleinere driehoeken over, druk die naast elkaar en maak daar weer 1 grote driehoek van. Dit wordt zometeen de toplaag.
  4. Smeer het spinaziemengsel op de 1e driehoek en strooi er de overgebleven kaas overheen. Bedek het dan met de andere driehoek. Snij met een pizzasnijder vanaf het midden naar buiten en doe hetzelfde aan de andere kant. Laat wel 2 centimeter in het midden van de deeg heel (bekijk even de afbeelding om een idee te krijgen).
  5. Draai elk stukje voorzichtig een halve slag om. Doe de plaat in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten tot het deeg goudbruin is geworden. Smelt een blokje boter en voeg wat kruiden toe. Wanneer de kerstboom gaar is geworden, kan het in gesmeerd worden met de huisgemaakte kruidenboter.

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Hebben wij gewoon voor je. Van top-tips voor een stressvrije kerst, tot kerstballen gevuld met whisky voor in de (mannelijke) kerstboom.