Niet iedereen heeft zin of tijd om een pompoen te gaan carven voor Halloween, maar wij hebben een eetbare oplossing voor deze tijdrovende activiteit… pompoentaartjes bakken! Zo gepiept en je bent ook nog eens lekker creatief bezig wanneer je de gezichtjes gaat maken. Happy Halloween!
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereiding
- Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat het 10 minuten ontdooien voor gebruik. Meng de pompoen puree, slagroom, zure room, ei, suiker en bloem met elkaar in een grote kom. Doe er wat nootmuskaat, kaneel en kruidnagel bij en mix het nog een keer goed door.
- Gebruik een scherp mesje of vormpjes om de plakjes in pompoenvorm te krijgen. Snij gekke gezichten op 10 van de bladerdeeg plakjes en laat de andere helft gezichtloos.
- Verwarm de oven op 200 graden voor en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Schep 2 eetlepels vulling op de gezichtloze bladerdeeg en smeer het een beetje uit. Leg het bladerdeeg gezicht boven op de vulling. Duw met een vork de randen bij elkaar en plaats ze op de bakplaat.
- Bestrijk de taartjes met een mix van ei en melk. Bak in de oven voor 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Enjoy!
Krijg je geen genoeg van pompoentaartjes? Bekijk dan onze cupcakes van pumpkin pie!