Home made tonijnkroketten

Recept

Wanneer je aan kroketten denkt, schiet tonijn je misschien niet snel te binnen. Na dit recept voor zelfgemaakte tonijnkroketten zul je niet meer omkijken naar die kant-en-klare frituurhapjes. Stop je standaard pak kroketten gewoon terug in de vriezer want je steekt nu zelf de handen uit je mouwen voor overheerlijke tonijnkroketten.

tonijnkroketten

Breiding

  1. Schil de aardappels en snij ze in grote stukken. Zet een pan klaar met kokend water en kook de aardappels voor 20 minuten. Giet de aardappels af en prak ze met een klont boter en/of melk.
  2. Haal de tonijn uit het blik en zeef het water eruit. Hak de peterselie fijn en rasp de schil van 1 citroen. Doe de tonijn, citroen rasp en peterselie bij de aardappelen en kneed het samen. Snij de citroen doormidden en knijp wat sap bij de mix. Splits de ei en voeg alleen het eigeel toe bij de aardappels. Kneed alles goed samen en begin met het maken van kroketten.
  3. Klop het eiwit in een kommetje en vul een bord met bloem. Rol de kroketten door de bloem heen. Doop ze een voor een in het eiwit en bedek ze met paneermeel.
  4. Verhit een pan met olie op middelhoog vuur. Frituur de tonijnkroketten tot goudbruin en rol regelmatig in de pan. Serveer met een schijf je limoen