Gnocchi met gepofte paprikasaus en gefrituurde Hollandse garnalen

Recept

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort die gemakkelijk zelf te maken is en bijna geen moeite kost. Met dit gnocchi recept ga je voor die extra mile om een prachtplaatje op tafel te zetten.  Bijna zonde om het op te eten.

Gnocchi
by Mitchell van Voorbergen

Bereiding Gnocchi

  1. Begin eerst met het bereiden van de gnocchi. Was de aardappels zonder ze te schillen. Kook ze voor ongeveer 20 minuten in een ruime pan. Stamp de aardappels goed met een stamper en meng het met de bloem, eieren en wat zout.  Kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Als het deeg nog plakkerig is, voeg er beetje extra bloem aan toe. Rol het deeg uit tot een slang van ongeveer 2 á 3 cm en snij ze dan in stukjes van ongeveer 2 cm.  Laat ze 15 minuten rusten.
  2. Dan over naar de saus. Snipper de teentjes knoflook en een sjalot, bak ze met wat olie in een koekenpan. Pureer de paprika in een keukenmachine of staafmixer. Voeg deze toe aan de pan en bak even mee. Giet de witte wijn in de pan. Hak het bosje dragon fijn en voeg een handjevol toe aan de pan. Roer het geheel samen en doe er dan de kookroom bij. Laat het een aantal minuten koken terwijl je de venkel in dunne plakje schaaft. Meng daarna de venkel door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet een ruime pan aan de kook met water en zout voor het koken van de gnocchi. Zodra ze drijven op het water kook je ze nog 1 minuutje door en dan zijn ze perfect. Schep vervolgens voorzichtig uit de pan en voeg ze toe aan de saus. Voeg de gepelde Hollandse garnalen er ook aan toe en zet het vuur van de beide pannen uit.
  4. Als laatste het frituren van de ongepelde garnalen. Verwarm een pan met olie tot 180 graden. Frituur de uitgelekte kappertjes kort, totdat ze open gaan staan. Laat de kappertjes uitlekken op keukenpapier. Meng de ongepelde garnalen met de bloem en maizena, kneed ze licht en het schud overtollige bloem af. Frituur ook deze even kort in de olie totdat ze mooi gekleurd en krokant zijn.
  5.  Schep de gnocchi in borden en maak het af met de gefrituurde garnalen, kappertjes, een partje verse citroen en wat dragon. Et voilà een heerlijke maaltijd!

Toch niet helemaal wat je zocht?  We hebben uiteraard meer heerlijke pastarecepten.