Gevulde paprika’s met rijst & broccoli

Recept

Gevulde paprika’s bereidt je wanneer je net wat meer tijd hebt om te koken op de doordeweekse avond. Je hebt er dan misschien iets meer tijd voor nodig, je krijgt er wel overheerlijke gevulde paprika’s voor terug. Zodra ze in de oven zitten, kan je even lekker wat voor jezelf doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heidi Larsen (@foodiecrush) op

Bereiding

  1. Snij De bovenkant ven de paprika’s eraf en haal de zaadjes eruit. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en doe de paprika’s erin. Zet de schaal aan de kant en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de rijst in een diepe pan en giet er kokend water bij. Laat het koken voor 25 minuten en zet het vuur zo laag mogelijk. Zet het deksel schuin op de rand van de pan.
  3. Terwijl de rijst kookt kun je beginnen met de rest van de paprikavulling. Snij de kipfilet in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met olijfolie en hak de rode ui fijn. Snij dan de kipfilet in stukjes en hak de knoflook fijn. Sauteer de ui in de pan voor een minuutje. Bak het geheel voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Snij de broccoli in roosjes en voeg die toe aan de kip. Meng een theelepeltje dijonmosterd erbij en laat het voor 3 minuten bakken totdat de broccoli zacht is geworden. Breng op smaak met zout en kruiden naar keuze.
  5. Giet de rijst af wanneer het gaar is geworden. Doe daar de kaas bij en roer het tot de kaas is gesmolten.
  6. Zet het vuur uit onder de pan met kip. Schep de Griekse yoghurt bij de saus en roer tot een mengsel.
  7. Vul de paprika’s met het mengsel, besprenkel met nog wat olijfolie en bak in de oven voor 15 minuten.