Krokant gefrituurde langoustines

Recept

Crunchy, smaakvol en makkelijk! Seafood lovers weten dat schaal en schelpdieren rauw erg lekker vanwege de pure, verse smaak. Maar wie houdt nou niet van een gefrituurde snack? Langoustines hebben een zachte en ietwat zoetige smaak. Bang dat het te vissig smaakt hoef je dus niet te zijn. Al helemaal niet met een krokant gefrituurd laagje en een lekkere saus of salade erbij! Met dit recept maak je binnen no-time een lekkere snack of een fijn voorgerecht met gepaneerde en gefrituurde langoustines.

langoustinesBereiding krokante langoustines

  1. Buig de langoustine in een vorm en bestrooi met zout en peper. Laat 10 min intrekken.
  2. Klop de eieren los in een diep bord.
  3. Strooi de bloem in een ander diep bord.
  4. Strooi broodkruim in een derde bord.
  5. Verhit olie in een frituurpan tot 180 graden.
  6. Haal de langoustine stuk voor stuk door de bloem, dan door het los geklopte ei en tenslotte door het broodkruim.
  7. Rijg de langoustines op metalen spiesjes en frituur in hete olie voor 5-6 minuten.