Mediterraans genieten – gegrilde vis gevuld met citroen, kappertjes en kruiden

Recept

Met de eerste zonnestralen in het vooruitzicht, droom je vast al weg naar mediterrane oorden waar je na een zwoele zomerdag zwemmen, geniet van vers gegrilde vis op de boulevard. Dat hoeft niet bij dromen te blijven, want met een zuiders recept waan je jezelf zo onder de blakende zon. Zo maak je jouw weekmenu summer proof met het seizoensrecept ‘gegrilde vis gevuld met citroen, kappertjes en kruiden’.

Le Creuset

Bereiding

Doe de gesneden citroen en limoenen in een kom om de vismarinade en vulling te maken. Voeg de kappertjes, het kappertjesvocht, de knoflook, het gerookte paprikapoeder, de chilipepervlokken en een scheutje olijfolie toe. Meng en zet opzij.

Leg de vis op een grote bakplaat of in een ovenschaal op een enkele rij en vul elke holte met de helft van de citrusvulling/marinade. Verwarm de Le Creuset Signature Rechthoekige Grill op middelhoog vuur. Besprenkel met olijfolie en bak 3-4 minuten aan elke kant omstebeurt, zodat de grill niet te vol wordt en er niets blijft kleven. Draai voorzichtig om, om de vishuid niet te beschadigen. Sprenkel de resterende marinade over de vis. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Zet de oven op grillen (180°C) en plaats het rek op de op een na hoogste plank. Leg de vis 10 minuten onder de grill, houd het goed in de gaten, zodat het niet aanbrandt; hierdoor kan de vis doorgaren en extra smaak ontwikkelen. Serveer onmiddellijk en breng goed op smaak met zout en een beetje extra olijfolie. Bon appétit!