Gegrilde Reuben hotdog met zuurkool en tomaten

Recept

De Reuben sandwich, ook wel de Rachel, is een geliefd broodje bij veel deli’s. Alleen bereiden wij hem net even anders, want de pastrami laten we liggen en hotdogs komen ervoor in de plaats.
Deze Reuben hotdog is toch te lekker om te laten liggen?

reuben hotdog

Bereiding

  1. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Hak de ui in kleine blokjes en doe het in de pan. Bak 6 minuten tot lichtbruin. Voeg de zuurkool, tomaten en karwijzaad toe in de pan. Sauteer het geheel 3 minuten en breng op smaak met zout en peper. Giet de witte wijn erbij. Bedek de pan met een deksel en laat het sudderen voor 5 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat een grillplaat of grillpan op het fornuis verwarmen en snij de hotdog broodjes van bovenaf door midden. Grill de broodjes voor 2 minuten en de hotdogs van alle kanten voor 3 minuten.
  3. Zet een bakplaat met bakpapier klaar en leg daar de broodjes op. Smeer de Thousand Island dressing aan beide kanten van het broodje en leg er een plakjes kaas overheen. Plaats de hotdog op de kaas en doe er nog wat dressing op. Schep de zuurkool mix op de broodjes. Leg de plakjes augurken aan beide kanten van de hotdog. Schuif de bakplaat in de oven voor 3 minuten tot de kaas gesmolten is.

Combineer deze vullende Reuben hotdog met een verfrissende aardappelsalade met wilde kruiden.