Aardappelsalade met haring en wilde kruiden

Recept

Aardappelsalade is het gerecht dat je meeneemt naar de barbecue van een vriend in de zomer. Sinds het kouder wordt, passen we het gerecht aan, aan het seizoen. Probeer deze aardappelsalade in een winters jasje.

aardappelsalade
by Mitchell van Voorbergen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook in water met wat zout voor ongeveer 18 minuten, tot ze net gaar zijn . Giet de aardappelen af en laat uitdampen.
  2. Snij de aardappels in grove stukken en doe ze in een grote kom. Dan kunnen de cornichons, kappertjes, appel en spekbokking in kleine blokjes gesneden worden. Hak de peterselie, bieslook en kervel in grove stukken en doe ze bij de aardappels.
  3.  Meng de aardappel met cornichons, kappertjes, appel, spekbokking, citroenrasp en groene kruiden. Roer voorzichtig ook de mayonaise en crème fraîche erdoorheen. Zorg ervoor dat de aardappelen niet worden geprakt tijdens het roeren. Breng op smaak met zout, zwarte peper en de azijn.
  4. Verdeel de salade over kleine bordjes en leg op elk bord een halve haring ernaast. Bestrooi de salade met wilde kruiden en met wat versgeraspte mierikswortel.

Niet de salade waar naar je zoekt? Hier vind je nog een ander recept!