Taco’s zijn altijd een feestje. Gelukkig kost het maken taco’s ook nog eens weinig tijd en moeite. De aller-luiste manier is natuurlijk alles uit een pakje (wat prima is), maar zelfs als je zelf aan de slag gaat is het een eitje. Lekker zelf alle ingrediënten bij elkaar rapen en alles wat je lekker vind op de taco doen. Om je gelijk lekker wat inspiratie te geven, is dit recept een topper. Laat de kant-en-klaar pakjes liggen en maak zelf wraps voor je taco’s.
Bereiding
- Mix het wortelsap met de bloem, eieren, olie en een snufje zout tot een beslag. Verhit een koekenpan met olie op medium hoog vuur. Bak dunne pannenkoeken en draai ze na 1,5 minuut om. Bak ze dan nog een halve minuut aan de andere kant. Laat de pannenkoeken afkoelen en snij daarna kleine rondjes van 8 cm doorsnee uit. Je kunt dit doen met een steekvorm of gewoon met een kopje en schilmesje.
- Pel en snipper de rode ui. Snij de oranje paprika in lange dunne reepjes en de tomaat in blokjes. Breng op smaak met olijfolie, zout, paprikapoeder, geraspte gember, peper en citroenschil. Pers de sap van een halve citroen over het geheel en meng alles door elkaar.
- Hak de koriander in grove stukken en snipper het teentje knoflook fijn. Snij 10 plakjes jalapeño in kleinere stukjes. Meng alles door de zure room heen en breng op smaak met zout.
- Snij de rode ui in dunne ringetjes en de appel in dunne reepjes. Marineer deze in het zuur van de jalapeño’s.
- Vul de taco eerst met garnalen en daarna de tomatensalsa. Top af met wat zureroomsaus en zure knapperige groente. Maak af met gefrituurde uitjes. Buen provecho!
Wij schreven ook al een gids met allerlei Zuid-Amerikaanse restaurantjes, oftewel de beste kennismaking met de Zuid-Amerikaanse keuken. Heb je dus even geen zin om zelf met taco’s aan de slag te gaan, dan vind je sowieso wel een fijn restaurant in deze gids.