Frisse smoothie bowl van komkommer, grapefruit en vijgen

Recept

De foto van dit recept deelde wij gisteren op onze Instagram en gelijk vroegen (sterker nog; eiste) mensen het recept. Een smoothie bowl is dan ook het perfecte ontbijt en/of lunch voor dit seizoen. De lente is vol licht en je voelt je automatisch gezonder. De bowl is ook licht, gezond en smaakvol. Daarnaast is het een waar feestje om naar te kijken! De gezellig kleuren en lekkere toppings doen het ’em. Opzoek naar een lekker recept? Hebben wij!

Recept frisse smoothie bowl

Snij je groenten/fruit

Snij 2 vijgen, de komkommer en 1 grapefruit in stukjes die makkelijk te pureren zijn. Samen met de sojayoghurt mogen ze de blender in. De limoen snij je door het midden en knijp je uit over de andere ingrediënten.

Smoothie bowl

Mix it up

Nu alle ingrediënten in de blender zitten mogen ze samen gemixt worden. Vergeet vooral niet de deksel erop te zetten! Mix tot dat je een egaal mengsel hebt. Schenk de smoothie in een kom naar keuzen zodat je kan beginnen aan de topping!

Topping

Het leukste bewaren we tot het laatste. Om de smoothie bowl nog lekkerder en gezelliger te maken versieren we hem. De granola mag in een lijntje over de smoothie heen gestrooid worden. De overgebleven vijg en grapefruit komen nu ook aan de beurt. Snij de vijg in stukken en verdeel deze over de smoothie. Pel de grapefruit en snij deze in stukken voor over de smoothie. Maak er een feestje van!

That’s it! Super easy maar wel heel erg lekker en ook nog eens gezond. Het leukste is dat alles mogelijk is zolang de smaken samen gaan. Experimenteer zelf ook vooral met verschillende smaken en toppings.

Wil je het echt helemaal afmaken? Dan is een logische keuze om naast je smoothie bowl gewoon lekker een smoothie te zette. Deze lekkere smoothie recept al geprobeerd? Doen!