Snelle, simpele en frisse sangria sorbet

Recept

Deze sangria sorbet weet je combinatie van verlangen naar sangria en een fris ijsje te stillen! Wanneer de zon weer een verschijning zal doen is dit zeker een fijn dessert of snack. Sangria wordt normaal gedronken, met als basis rode of witte wijn in combinatie met verschillende vruchten. Maar nu is het ook mogelijk om je sangria in sorbet vorm te eten! Een aanrader voor dit recept is om een fruitige rode wijn te gebruiken. Is dat helemaal je smaak? Dan is dit hét sorbet dessert voor jou. Wel moet je voor dit recept een ijsmachine hebben!

sangria sorbet

Bereiding sangria sorbet

  1. Meng de suiker en het water en verhit in de microwave voor ongeveer 1 minuut.
  2. Roer totdat de suiker helemaal opgelost is.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door. Laat volledig afkoelen, op z’n minst 4 uur.
  4. Stop het mengsel in de ijsmachine en laat goed mengen.
  5. Stop in hetgeen waar je het in wil serveren en plaats een paar uur in de vriezer om te laten opstijven.