Toast Kannibaal (van Rijsel)

Recept

Wat kan een mens soms toch gelukkig worden van een paar keer per ongeluk op de juiste dingen klikken. Zo zat ik wat over het internet te surfen (nu klink ik als een oude man) en belandde ik weer eens op de website van mijn all time favorite restaurant, namelijk Rijsel in Amsterdam. De website is in de jaren verdomd weinig veranderd, maar een sectie had ik nog nooit gezien: Recepturen. Waaronder een soort van filet américain.

Één klik bracht mij 5 recepten (in samenwerking met De Volkskrant) van dit perfecte restaurant in Amsterdam. Volgens mij moet iedereen deze recepten thuis zelf (kunnen) maken en dus deel ik ze met alle liefde met jullie. Vandaag het eerste recept: Toast Kannibaal.

Toast Kannibaal of Cannibale kennen wij in Nederland ook wel als filet américain en is dus niet te verwarren met steak tartare. Steak tartare wordt namelijk niet aangemaakt mayonaise.

  1. Hak de bavette met een mes of in de keukenmachine fijn. Hak het vlees niet te lang, anders wordt het pulp. 
  2. Meng het gehakte vlees met de mayonaise, ketchup, Worcestershiresaus en de fijngehakte sjalot. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 
  3. Rooster twee sneetjes brood goudbruin en snijd ze diagonaal doormidden zodat je vier driehoeken krijgt. 
  4. Leg op elk toastje en bolletjes vlees. Bestrooi met de gehakte sjalot, peterselie en kappertjes. Maak af met de cornichons en zilveruitjes. 

Wil je er nou meer een maaltijd van maken, dan erg lekker met frietjes.

filet americain

Buiten de deur iets nét anders eten? Bij Par Hasard maken ze huisgemaakte frikandellen!