FASTFOOD: Speltpannenkoeken met aardbeien en Nutella

Recept

Het is zondagochtend en je hebt zin in een zoet ontbijt, dat je in een korte tijd in elkaar kan goochelen. En dat kan met dit Fastfood recept. De smaken van een zoete pannenkoek, gemaakt van speltmeel, gezonder kan het niet. Zoek dan niet verder naar snelle recepten als ontbijt (kan natuurlijk ook als dessert). Geniet van de combinatie van pannenkoeken, aardbeien en Nutella. Beter kan je dag toch niet beginnen?

fastfood

Bereiding Fastfood Speltpannenkoeken met aardbeien en Nutella

  1. Je begint met het maken van je beslag. Het mixen van de speltbloem, melk, de eieren en een snufje zout. Mix het tot een gladbeslag met bijvoorbeeld een mixer (kan natuurlijk ook met de hand, maar neemt iets meer tijd in beslag).
  2. Nu ga je de pannenkoeken bakken, doe een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en giet er een deel van je beslag in.
  3. Draai de pannenkoeken in de pan om en herhaal dit tot je al je beslag hebt opgebakken. Ondertussen haal je alvast de kroontjes van de aardbeien en halveer je ze.

TIP: Om je pannenkoeken warm te houden tijdens het bakken, kan je ze op een bord bewaren met zilverfolie of zet het bord in de oven (circa 50 °C).

  1. Als laatste stap ga je de speltpannenkoeken beleggen. Je smeert de helft van de pannenkoeken in met Nutella en legt hier de aardbeien tussen. Nu moet je ze alleen nog even oprollen en bestrooien met kaneelsuiker.

Voordat je de speltpannenkoeken gaat maken, ook nog op zoek naar een gerecht dat ervoor klaar kan maken? Probeer dan de Fastfood cheesburger!