FASTFOOD: Farfelle met pesto genovese & tomaat

Recept

Een echte Italiaanse smaakmakker zet je in een kwartiertje op tafel. En gelukkig maar, want het is iedere dag weer een uitdaging. Maar de Fastfood recepten zorgen ervoor dat je vanavond toch op tijd bent om te sporten of sneller voor de buis zit voor je favoriete serie. Smaakvolle zelfgemaakte pesto genovese is het ideale recept voor vanavond!

fastfood

Bereiding FASTFOOD: Farfelle met pesto genovese & tomaat

  1. Kook de farfelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 8 tot 10 minuten bijtgaar.
  2. Tegelijk kan je binnen 5 minuten tijd je eigen pesto genovese maken. Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.
  3. Wanneer je farfelle bijtgaar is giet je deze af met een vergiet en kan je in de pan je pesto Genovese opwarmen. Voeg hierbij ook je farfelle toe en roer het door elkaar.
  4. Beleg de onderkant van je borden met de slamelange en verdeel de farfelle met de pesto over de borden. Snij de tomaten in partjes en verdeel ook deze over de borden. Als extra toevoeging kan je nog Parmezaanse kaas strooien over de Farfelle met pesto Genovese en tomaat.

Toch liever een van onze andere Fastfood gerechten proberen? Kijk dan eens naar deze speltpannenkoeken met Nutella en aardbeien.