Eggnog om de kerstdagen compleet te maken!

Recept

Eggnog, oftewel eierpunch, wordt gewoonlijk gedronken tijdens kerst maar ook met Pasen. Ken je het niet? Dan is dit je kans om kennis te maken met eggnog! Als je liever geen alcohol drinkt of wat met de kids deelt, kun je de rum of bourbon gewoon vergeten. Bij een lekker drankje hoort natuurlijk ook een lekkere snack zoals speculaas-pinda truffels of nacho’s

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anita Schecter (@hungrycouplenyc) op

Bereiding

  1. Giet de melk en slagroom in een steelpannetje. Voeg de kaneel, nootmuskaat en het vanille-extract toe bij de melk terwijl er geroerd wordt. Breng aan de kook op middelhoog vuur, zodra het begint te pruttelen kan het pannetje van het vuur.
  2. Scheid 6 eieren  en doe de eidooiers in een kom. Begin met het kloppen van het eigeel en doe er het suiker bij tot een fijne mix. Giet beetje bij beetje de eieren bij de melk terwijl je langzaam de steelpan roert. Voeg als laatste de rum of bourbon naar keuze toe bij de mix. Laat de eggnog voor een paar uur of zelfs een nachtje koelen.
  3. Klop de overgebleven eiwit in een grote kom stijf en doe de suiker erbij. Giet de eggnog in een mok en schep het eiwit er bovenop. Strooi als finishing touch kaneel of nootmuskaat op en versier voor een echt feestelijke kerst de randen van het glas.