Donuts met whisky vanille glazuur en whisky karamelsaus

Recept

Niet alleen een droom voor de zoetekauw maar ook voor de whisky lovers! De donuts zijn aan twee zijdes in whisky glazuur gedoopt en uiteindelijk besprenkeld met grof gesneden pinda’s. Als je geen fan van Whisky of kleverige donuts bent zal dit recept daar zeker verandering in brengen!

Bereiding donuts

  1. Verhit de oven voor op 180 graden.
  2. Besprenkel het warme water met de gietkorrels in een kleine kom en zet aan de kant.
  3. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mediumgrote mengkom.
  4. Klop vervolgens in een andere kom de eieren, room, gesmolten boter, vanille extract en het mengsel van de gistkorrels.
  5. Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng totdat alles goed door elkaar gemengd is.
  6. Hierna giet je het beslag in een spuitzak en spuit in de donut bakvorm.
  7. Bak de donuts in de oven tot goud in ongeveer 12 minuten. Laat wanneer klaar volledig afkoelen.
  8. Dan, voor de whisky karamel saus, voeg de suiker in een pan op medium hoog vuur en laat smelten tot er een amber kleur ontstaat.
  9. Voeg de boter toe en laat smelten.
  10. voeg het zout toe en meng.
  11. Voeg nu langzaam de room toe. Wanneer de karamel afgekoeld is voeg dan de whisky toe.
  12. Voor het whisky vanille glazuur, smelt de boter in een grote kom in de microwave.
  13. Meng er de gezeefde poedersuiker door totdat er een glad beslag bestaat.
  14. Voeg nu de room en de melk toe totdat er een glad en vloeibaar geheel ontstaat.
  15. Voeg vanille extract en whisky naar smaak toe.
  16. Halveer in een andere kom het vanille glazuur en voeg 80ml van de whisky karamel saus toe en meng goed.
  17. Doop een kant van de donut in het whisky vanille glazuur.
  18. Draai om en doop de andere kant in het whisky karamel glazuur.
  19. Plaats de donut met de whisky vanille kant aan de onderkant op een vel bakpapier.
  20. Besprenkel met grof gesneden pinda’s.
  21. Begiet met de whisky karamel saus.