Dat pasta en kaas goed samen gaan wisten we al, maar dat een gerecht zo simpel als macaroni en kaas hemels kon zijn is toch verrassend. Stiekem gaat er natuurlijk wel wat meer in een echt goede Mac ‘n Cheese maar heel veel is het niet. Hieronder ons ultieme mac n’ cheese recept waar je 100% zeker van gaat smullen.
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en boter een diepe ovenschaal in.
- Kook de pasta voor ongeveer 8 minuten, zodat hij niet te gaar is. Giet de macaroni af en zet het even aan de kant.
- Laat de boter smelten op medium hoog vuur in een pan en doe er wat bloem bij. Roer tot een goud bruine mix ontstaat en giet dan de melk en slagroom erbij. Zet het vuur op een zachte stand en blijf roeren tot het een dikke saus wordt. Voeg het zout, mosterdpoeder en peper bij de saus. Doe de geraspte kaas beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot het dik genoeg is.
- Verwarm olie en een klontje boter in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg de panko toe en terwijl het geroerd wordt, doe er een teentje knoflook bij. Roer het geheel voor ongeveer 6 minuten, tot de kruimels goudbruin zijn geworden. Doe ze dan in een kom en zet die even aan de kant.
- Giet de macaroni af en laat een klontje boter smelten in de pan terwijl het gemixt wordt. Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de mac ‘n’cheese in de ovenschaal en strooi de panko over alles heen. Bak de schaal voor 20 minuten in de oven, tot de toplaag goudbruin is geworden. Serveer met een goed glas wijn.