Coquilles met groene asperges

Recept

Wij beginnen toch stiekem al in de feeststemming te komen. Uiteraard gaan wij als Nederland eerst Sinterklaas vieren, maar kerst is toch on our mind. Dit recept voor coquilles met groene asperges zou zo maar het voorgerecht kunnen zijn voor een kerstdiner. Geen zin om tot die tijd te wachten? Nemen wij je niet kwalijk.

Coquilles

Bereiding coquilles met groene asperges.

  1. Snijd wat rode kool (hoeveelheid naar eigen voorkeur), meng hier wat rucola door en besprenkel de salade met wat olijfolie, zout peper en citroensap. 
  2. Verhit een kleine pan en bak de groene asperge kort in olijfolie. Neem de pan van het vuur en zet er een deksel op. Als je goed bent in multitasking dan kan je ook onder het bakken van de asperges de coquilles bakken.
  3. Verwarm een goede pan tot er lichtelijk rook vanaf komt, dan weet je dat de pan heet genoeg is. Voeg wat olijfolie toe en leg kloksgewijs één coquille na de andere in de pan. Doe dit zo dat de coquilles tegen de binnenrand van de pan liggen. Probeer niet aan de pan te zitten totdat de coquilles een aangebakken laagje krijgen.
  4. Na ongeveer 4 minuten kan je ze weer met de klok mee omdraaien. Mocht die nog geen mooi goudbruin laagje hebben kan je die nog even laten liggen. Voeg ook een heel klein snufje zout toe aan de coquilles. Let goed op dat ze niet verbranden want ze moeten nog wel mals genoeg zijn blijven.
  5. Als de coquilles klaar zijn leg je deze op een bord samen met de groene asperge en de salade. Knijp wat citroensap over het geheel. Voeg nog zout en peper naar voorkeur toe en geniet!

Meer inspiratie vind je hier.