Churros: Dessert en ontbijt in een! Churros: Dessert en ontbijt in een!

Churros: Dessert en ontbijt in een!

Recept

Churros kan je bij zo’n Nutella shop halen waar ze waarschijnlijk al uren liggen te verpieteren en koud te worden. Beter maak je ze zelf met dit super makkelijke recept! Churros kan je eigenlijk ook wel zien als de Spaanse versie van de oliebol. Gefrituurde zoetigheid is altijd goed, en in Spanje eten ze Churros zelfs voor ontbijt!

Bereiding

  1. Breng in een pan de boter, water, melk en zout aan de kook.
  2. Voeg de bloem toe en begin meteen met roeren.
  3. Wanneer de bloem een sissend geluid maakt is dit een teken dat het gaart. Blijf 2 minuten omscheppen.
  4. Laat het deeg afkoelen, dit hoeft niet helemaal koud te zijn.
  5. Roer de eieren er een voor een door.
  6. Blijf roeren tot het helemaal glad is en laat dan rusten.
  7. Stop het geheel in een spuitzak en frituur dan tot goud bruin in de olie.
  8. Meng ondertussen suiker met wat kaneel. Roer de churros wanneer deze klaar zijn door de kaneelsuiker en geniet!