Champagne shots met aardbeienbloed

Recept

Champagne drinken we dit keer niet alleen met Nieuwjaar. Dit jaar drinken wij champagne (of prosecco) tijdens Halloween. Waarom? Omdat we een te gek recept hebben om champagne shots te maken met bloed van aardbeien. Klinkt goed toch?

champagne

Bereiding

  1. Breng in een kleine steelpannetje de gember, suiker en het water aan de kook op middelhoog vuur. Laat het voor 5 minuten koken tot het suiker is opgelost. Haal het steelpannetje van het fornuis en laat het afkoelen. Daarna de overgebleven gember met een zeef verwijderen.
  2. Vul een steelpannetje met koud wat en leg daar de vellen gelatine in. Laat het staan voor 1 minuut. Verhit het pannetje op laag vuur en blijf de gelatine met het water roeren tot de vellen zijn opgelost. Doe er wat suiker bij en roer het nog een keer door. Haal het pannetje van het fornuis en giet de champagne bij de mix. Roer alles bij elkaar en verdeel daarna in 18 shotglazen. Plaats de glazen in de koelkast voor 25 minuten.
  3. Was en snijd de aardbeien in stukjes en pureer ze in foodprocessor of met een staafmixer. Doe er daarna een paar druppels kleurstof bij tot je de gewenste kleur krijgt.
  4. Vul een schone oogdruppelaar met het mengsel en spuit het in de shotglazen. Koel de shots totdat ze stevig zijn.